Call center: 0740 099 061

Bioactivatorii explicati in 5 pasi

Calitatea bioactivatorilor este primordială atunci când sunt utilizați în epurarea apelor uzate menajere. Indiferent de sistemul de epurare, fie că este vorba de fose septice convenționale sau ministații de epurare complexe utilizarea de bioactivatori este necesară pentru un bun randament al acestora.
Alegerea bioactivatorului este dificilă pentru cine nu este specialist în domeniu.
Iată câteva dintre greșelile făcute la alegerea unui biopreparat:

1.Mai mult nu înseamnă mai bun

Concentrația de microorganisme trebuie să fie minim 2*109 microorganisme/g. Degeaba adaugi o cantinate mare de produs în fosa septică dacă conținutul său nu este suficient de concentrat pentru descompunerea materiei organice existente.

2.Nu toti bioactivatorii sunt la fel

Diferenta de preț este dată întodeauna de tehnologia utilizată pentru obținerea biopreparatelor. Siguranța și calitatea este obiectivul principal în procesul de obținere a bioactivatorilor. Tehnologia și tipurile de microorganisme conținute diferă de la un produs la altul. Analizele de laborator au evidențiat că bioactivatorii au un conținut variat și diferit de tulpini microbiologice. Testele efectuate pe diferiți bioactivatori au arătat că performanțele sunt strâns legate de conținutul acestora.

3.Prețul cel mai mic

Conceptul de “cel mai ieftin” este înglobat în mentalitatea oamenilor și de cele mai multe ori “cel mai ieftin” este mult mai scump decât un produs de calitate.
Ex. Achiziționezi cel mai ieftin bioactivator îl utilizezi timp de 6 luni, acesta nu are efectul dorit, mirosurile persistă, materia organică acumulată nu se descompune, necesită vidanjare. Alegând un bioactivator ieftin, de calitate inferioară atrage costuri totale de întreținere mai mari.

Întradevăr, dacă analizăm la rece, fără să aducem în discutie alți factori, bioactivatorii sunt scumpi. Este scump “să arunci bani în canal”!
Dacă analizăm problema în detaliu, ai următoarele beneficii utilizând un bioactivator de calitate:
– Dispar mirosurile provenite din canalizare (sifon de pardoseală, toaletă, scurgerea de la duș)
– Curățarea conductelor de canalizare din casă fără intervenții mecanice
– Scade frecvența vidanjărilor
– Mirosurile din exterior provenite de la fosa septică/ministația de epurare sunt inexistente
– Protejati mediul prin simpla utilizare a bioactivatorilor de calitate
O parte din beneficiile enumerate nu pot fi convertite în bani, nu putem da valoare materială mirosului, știm doar că fără mirosurile din fosa septică stăm relaxati în grădină. Bioactivatorii de calitate te scapă de problema mirosurilor!

4.Utilizezi o dată și gata!

Ca și orice organism are o durată de viață limitată. Îmulțirea microorganismelor în sistemul de epurare este lent, prin urmare, adaosul periodic de microorganisme este esențial. Procesul de descompunere este menținut la un nivel alert atât timp cât familiile de microorganisme sunt împrospătate periodic.
Dozat constant, bioactivatorul acționează asupra materiei organice și o descompune.

5.Bioactivatorii sunt periculosi

Bioactivatorii nu prezintă un pericol pentru om sau mediul înconjurător. Sunt special concepuți pentru utilizarea lor în fose septice sau în stații de epurare. Nu necesită echipamente sau regimuri speciale de utilizare. Nu afectează flora și fauna și nu poluează apa sau solul.

Întocmit de ing.  Alin Hapca

[addthis tool="addthis_inline_share_toolbox_so0o"]
Ai o intrebare? Scrie-ne pe WhatsApp